Äitiysfysioterapiaa synnyttäneelle Oulussa

Äitiysfysioterapian tulisi olla jokaisen synnyttäneen naisen oikeus. Synnytyksen jälkeen keho tuntuu usein heikolta ja jopa vieraalta. Tähän äitiysfysioterapiasta löytää apua. Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on osa äitiysfysioterapiaa ja tarjoaa synnytyksen jälkeiseen aikaan vastauksia äidin mieltä askarruttaviin asioihin omasta kehosta.

Äitiysfysioterapiaan voi tulla heti kun siltä tuntuu, vaikka jo muutaman viikon kuluttua synnytyksestä. Kiire ei kuitenkaan ole. Yleisin aikaikkuna tulla äitiysfysioterapiaan synnytyksen jälkeen, on noin 2-4kk synnytyksestä. Huomaa myös, että äitiysfysioterapialle ei ole “ylärajaa”, ei siis ole väliä onko synnytyksestä kulunut vasta viikkoja vai jo useampia vuosia, äitiysfysioterapiaan voit aina tulla.

Fysioterapeutti antamassa äitiysfysioterapiaa synnyttäneelle naiselle

Äitiysfysioterapiasta apua esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  1. Haluat palautua synnytyksestä tehokkaasti ja turvallisesti
  2. Haluat tietää onko sinulla vatsalihasten erkauma ja kuinka voit kuntouttaa sitä
  3. Sinulla on virtsan-, kaasun- tai ulosteenkarkailua
  4. Olet aloittamassa liikuntaharrastusta synnytyksen jälkeen
  5. Sinulla on vaikeutta hallita keskivartaloasi
  6. Vatsasi pömpöttää, kuin olisit edelleen raskaana
  7. Tunnet painetta lantionpohjassa
  8. Haluat saada neuvoja imetys- ja kantoasentoihin

Tuntumassa äitiysfysioterapian ensikäynnin kesto on 75min, jossa kartoitetaan asiakkaan tilanne, suunnitellaan mahdollinen kotiharjoittelu ja mietitään tavoitteet. Jatko- ja seurantakäynnit ovat kestoltaan 60min. Jos tulet ensimmäiselle käynnille alle 4kk synnytyksestä, palveluksi kannattaa varata fysioterapeuttinen jälkitarkastus, jossa on mahdollisuus keskustella ja tutkia laajemmin kehon palautumista raskaudesta ja synnytyksestä. Fysioterapeuttinen jälkitarkastus täydentää neuvolan lyhyttä jälkitarkastusta ja antaa fysioterapeutin näkemyksen kehon toimintakyvystä raskauden ja synnytyksen jälkeen.

Tutkimuksessa voidaan hyödyntää kuvantavaa ultraäänilaitetta. Käytössämme on myös lantionpohjan voimaa mittaavat EMG-laitteet sekä muita lantionpohjan vahvistamista tukevia pienvälineitä. Toimintakyvyn arvioinnissa tärkeänä työkaluna toimivat myös fysioterapeutin kädet ja silmät. Liiketestit ovat tärkeässä osassa äitiysfysioterapeutin tehdessä tutkimusta.

Varaa aika synnyttäneen naisen äitiysfysioterapiaan – Naisten Hyvinvointikeskus Tuntumaan.
Me työskentelemme, jotta jokainen voi iloita toimivasta kehosta.