Äitiysfysioterapiaa

Äitiysfysioterapiaa Oulussa – kokonaisvaltaista hyvinvointia

Äitiysfysioterapia on fysioterapian erikoisala, joka sisältää erityisesti lantionpohjan fysioterapiaa, vatsalihasten erkauman kuntoutusta, raskausajan fysioterapiaa ja synnytyksestä palautumiseen tarkoitettua fysioterapiaa.

Äitiysfysioterapia tarjoaa apua muun muassa raskauden aikaisiin tai synnytyksen jälkeisiin lantio- ja hartiakipuihin, synnytyksestä palautumiseen, synnytyksen jälkeisen liikunnan turvalliseen aloittamiseen tai erilaisiin lantionpohjan ongelmiin. Palvelu sopii siis sekä raskaana olevalle että synnyttäneelle naiselle. (Ei ole väliä onko synnytyksestä kulunut viikkoja vai vuosia.)

Lue tästä lisää – mikä on vatsalihasten erkauma?

Asiantuntevat äitiysfysioterapeutit juuri sinua varten

Tuntuman fysioterapeutit Salla ja Sofia ovat molemmat erikoistuneet äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan. Molemmat ovat käyneet useita lisäkoulutuksia aina lantionpohjan manuaalisesta käsittelystä keskivartalon toiminnan kartoittamiseen ultraäänilaitteella. Naisten Hyvinvointikeskus Tuntuma tarjoaa monipuolista ja moniulotteista äitiysfysioterapiaa, huomioiden jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet.

Käytämme tutkimuksissa tarpeen mukaan kuvantavaa ultraäänilaitetta, jolla saamme tarkkaa tietoa esimerkiksi keskivartalon syvien lihasten toimintakyvystä. Meillä on käytössämme myös EMG-laite, jolla voidaan mitata lantionpohjalihasten aktiivisuutta ja laitetta voidaan hyödyntää myös lantionpohjan lihasten harjoittelussa.

Suosittelemme käyntiä äitiysfysioterapeutilla esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Epäilet suorien vatsalihasten erkaumaa (diastasis recti)
  • Haluat varmistaa turvallisen liikunnan aloittamisen synnytyksen jälkeen
  • Sinulla on lantionpohjaongelmia (mm. virtsankarkailua, lihasheikkoutta)
  • Sektio- tai episiotomia-arpi kiristää
  • Kärsit raskauden aikaisista selkä-, lantio- tai hartiakivuista
  • Haluat ohjeita kehon parempaan linjauksen raskausaikana tai synnytyksen jälkeen

Varaa aika äitiysfysioterapiaan kätevästi nettiajanvarauksemme kautta tai jos sinulla on jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä Tuntumaan

 

Facebook

Jaa tämä sivu